De Ark - Hoveniersweg

18 appartementen voor begeleid wonen op plek De Ark in Tiel

TIEL - Er komen appartementen voor begeleid wonen aan de Hoveniersweg in Tiel. Zorginstelling Prezzent gaat ze huren van woningcorporatie Kleurrijkwonen.

De Ark

Achter de gevel van het monumentale pand De Ark wordt hard gewerkt aan 16 appartementen voor mensen met een (licht verstandelijke) beperking. De Ark wordt het nieuwe thuis van een aantal huidige bewoners van Thedinghsweert. De karakteristieke gevel blijft bestaan, maar achter de schermen wordt flink gesloopt. De toekomstige bewoners hielpen al een handje bij de start en haalden met een breekijzer een dichtgetimmerde deur neer.
Lees hier verderHet gebouw ‘de Ark’ is in het verleden aangekocht door woningcorporatie SVT (nu KleurrijkWonen) met als doel het gebouw te transformeren tot een woonbestemming. Om meerdere redenen zijn de plannen destijds niet doorgegaan. KleurrijkWonen is nu opnieuw van plan het gebouw te transformeren. KleurrijkWonen wil op deze locatie een appartementsgebouw realiseren in samenwerking met Prezzent. Prezzent is een zorginstelling die aan mensen met een (verstandelijke) beperking diensten aanbiedt op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding. In het nieuwe gebouw komen 16 appartementen voor de cliënten van Prezzent.
Voor aanvullende informatie of vragen kunt u contact opnemen met Katarina Dubajic, woonconsulent bij KleurrijkWonen via (0345) 596 287 of per mail: k.dubajic@kleurrijkwonen.nl.

Werkzaamheden

De verwachting is dat de bestaande gebouwen gesloopt worden in 2018 en dat het nieuwe gebouw in 2019 klaar.


januari 2017

Eerste ontmoeting met de buren van de Ark

De omwonenden van het gebouw de Ark aan de Hoveniersweg in Tiel hebben voor het eerst kennisgemaakt met de plannen van KleurrijkWonen voor deze locatie. Op dinsdag 31 januari is de eerste informatiebijeenkomst geweest voor de directe buren. KleurrijkWonen heeft de plannen voor het gebouw De Ark en het naastgelegen Grachtenhuis toegelicht. Naast het projectteam van KleurrijkWonen waren ook de projectleider van de gemeente en de teamleider van Prezzent aanwezig. Zowel over de plannen als over cliënten van Prezzent als nieuwe bewoners, zijn de omwonenden erg enthousiast. Het behoud en de restauratie van de voorgevel van de Ark rekende op veel waardering. Hoewel het gebouw geen monument is, heeft de gevel cultuurhistorische waarde voor de stad Tiel. Zowel KleurrijkWonen als de gemeente en de omwonenden dragen een warm hart toe aan dit project. De omwonenden hebben zelf goede ideeën over het ontwerp en het beheer van het pand tot de sloop. Deze eerste kennismaking belooft een vruchtbare samenwerking voor de komende periode.